Αρχική
 
ΕΠΙΚΑΙΡΑ
 
Τύπος
 
Συλλαλητήριο
 
Δημοψήφισμα
 
Φωτογραφίες εργοστασίων
 
Εκρήξεις Αγωγών
 
Τεχνικά στοιχεία
 
Φωτογραφίες Πέρδικας
 
Επαφή
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΣΤΟΝ SKAI RADIO 100,3 (σε .mp3) 2 3 4 5    

ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ
                  
της Πέρδικας

  Η καινούργια μηνιαία εφημερίδα της Πέρδικας  στο
www. ptp.gr


Εκδήλωση-συζήτηση του Μ-Λ ΚΚΕστις 14-2-2009           

το Σάββατο στις 7.30μμ στην αίθουσα της Κοινότητας Πέρδικας 
Τις προηγούμενες η Κ.Ο. Θεσπρωτίας του Μ-Λ ΚΚΕ είχε κυκλοφορήσει στο χωριό σχετική Ανακοίνωση-Πρόσκληση, με την οποία καλούσε τους Περδικιώτες και τις Περδικιώτισσες στην εκδήλωση και έθετε και τα ερωτήματα και την προβληματική της συζήτησης : Πόσο θα αντέξει ακόμη το αγροτικό επάγγελμα με την τεράστια ληστεία που γίνεται εις βάρος του αγρότη;

Τι έδειξαν και ποιο το αποτέλεσμα των πρόσφατων αγροτικών αγώνων ;

Που θέλουν να οδηγήσουν την παραγωγή αυτού του τόπου κράτος και η Ευρωπαϊκή Ένωση ;

Πόσο καίρια θα επηρεάσουν την Πέρδικα και την ευρύτερη περιοχή τα παιγνίδια με τις εγκαταστάσεις των αγωγών φυσικού αερίου;

Ποιοι και με ποιο τρόπο θα υπερασπιστούν τον τόπο μας και τους κόπους μας;

Ομιλητές της εκδήλωσης ήταν ο Σήφης Σταυρίδης, Γεωπόνος, μέλος της ΚΕ, πρώην στέλεχος της ΚΥΔΕΠ, ο Θεόδωρος Χόβολος, Κτηνίατρος και ο Παύλος Αλεξίου, Πολιτικός Μηχανικός. Μέσα από τις τοποθετήσεις, τις ερωτήσεις και τις παρεμβάσεις των παρευρεθέντων αναδείχτηκαν πολλά ζητήματα σχετικά με ζητήματα της αγροτικής παραγωγής, της ανάγκης συντονισμού και οργάνωσης του αγώνα των αγροτών και των κατοίκων της Πέρδικας ενάντια στα σχέδια Ε.Ε. Ο Σήφης Σταυρίδης, αναλύοντας μεταξύ των άλλων, τα παιγνίδια των διαφόρων ιμπεριαλιστικών δυνάμεων, που γίνονται με τους αγωγούς και τις πηγές ενέργειας, τόνισε : «Η εγκατάσταση Σταθμού Συμπίεσης Φυσικού Aερίου, ενός μεγάλου εργοστασίου, στην καταπράσινη παραλιακή ζώνη Πέρδικας-Συβότων, μια αναγνωρισμένη διεθνώς περιοχή ιδιαίτερου φυσικού κάλλους-μετά την κατασκευή ενός Διανομαρχιακού XYTA στην καρδιά της μεγαλύτερης κτηνοτροφικής περιοχής στο Kαρβουνά Εκδήλωση-συζήτηση του Μ-Λ ΚΚΕ έγινε στις 14-2-2009
το Σάββατο στις 7.30μμ στην αίθουσα της Κοινότητας Πέρδικας 
Τις προηγούμενες η Κ.Ο. Θεσπρωτίας του Μ-Λ ΚΚΕ είχε κυκλοφορήσει στο χωριό σχετική Ανακοίνωση-Πρόσκληση, με την οποία καλούσε τους Περδικιώτες και τις Περδικιώτισσες στην εκδήλωση και έθετε και τα ερωτήματα και την προβληματική της συζήτησης :

Πόσο θα αντέξει ακόμη το αγροτικό επάγγελμα με την τεράστια ληστεία που γίνεται εις βάρος του αγρότη;

Τι έδειξαν και ποιο το αποτέλεσμα των πρόσφατων αγροτικών αγώνων ;

Που θέλουν να οδηγήσουν την παραγωγή αυτού του τόπου κράτος και η Ευρωπαϊκή Ένωση ;

Πόσο καίρια θα επηρεάσουν την Πέρδικα και την ευρύτερη περιοχή τα παιγνίδια με τις εγκαταστάσεις των αγωγών φυσικού αερίου;

Ποιοι και με ποιο τρόπο θα υπερασπιστούν τον τόπο μας και τους κόπους μας;

Ομιλητές της εκδήλωσης ήταν ο Σήφης Σταυρίδης, Γεωπόνος, μέλος της ΚΕ, πρώην στέλεχος της ΚΥΔΕΠ, ο Θεόδωρος Χόβολος, Κτηνίατρος και ο Παύλος Αλεξίου, Πολιτικός Μηχανικός.
Μέσα από τις τοποθετήσεις, τις ερωτήσεις και τις παρεμβάσεις των παρευρεθέντων αναδείχτηκαν πολλά ζητήματα σχετικά με ζητήματα της αγροτικής παραγωγής, της ανάγκης συντονισμού και οργάνωσης του αγώνα των αγροτών και των κατοίκων της Πέρδικας ενάντια στα σχέδια Ε.Ε.
Ο Σήφης Σταυρίδης, αναλύοντας μεταξύ των άλλων, τα παιγνίδια των διαφόρων ιμπεριαλιστικών δυνάμεων, που γίνονται με τους αγωγούς και τις πηγές ενέργειας, τόνισε :
«Η εγκατάσταση Σταθμού Συμπίεσης Φυσικού Aερίου, ενός μεγάλου εργοστασίου, στην καταπράσινη παραλιακή ζώνη Πέρδικας-Συβότων, μια αναγνωρισμένη διεθνώς περιοχή ιδιαίτερου φυσικού κάλλους-μετά την κατασκευή ενός Διανομαρχιακού XYTA στην καρδιά της μεγαλύτερης κτηνοτροφικής περιοχής στο Kαρβουνάρι Παραμυθιάς, τη συνεχή υποβάθμιση του Kαλαμά, την επαπειλούμενη εγκατάσταση Aσφαλτικών στη Λωρίδα Σαγιάδας δίπλα στις ιχθυοκαλλιέργειες-θα δώσει τη χαριστική βολή στη συνολική υποβάθμιση της Θεσπρωτίας, θα πλήξει καίρια και ανεπανόρθωτα την τουριστική ανάπτυξη και τη γεωργική παραγωγή, που έχει ήδη δεχτεί τα αλλεπάλληλα χτυπήματα της αντιαγροτικής πολιτικής της KAΠ, θα σπρώξει τη Θεσπρωτία ακόμα πιο κάτω στις θλιβερές πρωτιές της ανεργίας, της φτώχιας, της εγκατάλειψης, της περιβαλλοντικής υποβάθμισης.
Η ΔΕΠΑ, η κυβέρνηση και τα συμφέροντα που βρίσκονται πίσω τους, βιάζονται να υλοποιήσουν το έργο, με το επιχείρημα ότι είναι έργο «στρατηγικής και εθνικής σημασίας» Είναι σίγουρο ότι θα βρούν υποστηριχτές και στην περιοχή και ότι το παζάρι προβλέπεται σκληρό
Τελικά το έργο είναι στρατηγικής σημασίας για το μεγάλο κεφάλαιο και τις πολυεθνικές της ενέργειας, εμπλέκει τη χώρα μας στους ανταγωνισμούς και στα κερδοσκοπικά τους παιγνίδια σε βάρος των λαών, υποτάσσεται στις οδηγίες της ΕΕ για πλήρη ιδιωτικοποίηση της ενέργειας. Ενώ πίσω από την «εθνική σημασία» γίνεται προσπάθεια να ταυτιστούν αντικρουόμενα ταξικά συμφέροντα: τα συμφέροντα της μπουρζουαζίας (κερδοσκόπων, μεγαλοεργολάβων, πολυεθνικών και μονοπωλιακών συγκροτημάτων κ.λ.π.) με τα λαϊκά συμφέροντα».
Ο Σήφης Σταυρίδης δήλωσε ότι το Μ-Λ ΚΚΕ, όπως από την αρχή αυτού του αγώνα στάθηκε με κάθε τρόπο, σταθερά και αταλάντευτα στο πλευρό του λαού της περιοχής Πέρδικας-Συβότων και της Κίνησης Πολιτών έτσι θα πορευθεί και στη συνέχεια, γιατί είναι κατηγορηματικά αντίθετο στην κατασκευή εγκαταστάσεων και στη διέλευση του αγωγού φυσικού αερίου από την περιοχή.
Από πλευράς των εκπροσώπων του Μ-Λ ΚΚΕ δηλώθηκε ότι στο προσεχές μέλλον θα πραγματοποιηθούν κι άλλες ανάλογες εκδηλώσεις. ρι Παραμυθιάς, τη συνεχή υποβάθμιση του Kαλαμά, την επαπειλούμενη εγκατάσταση Aσφαλτικών στη Λωρίδα Σαγιάδας δίπλα στις ιχθυοκαλλιέργειες-θα δώσει τη χαριστική βολή στη συνολική υποβάθμιση της Θεσπρωτίας, θα πλήξει καίρια και ανεπανόρθωτα την τουριστική ανάπτυξη και τη γεωργική παραγωγή, που έχει ήδη δεχτεί τα αλλεπάλληλα χτυπήματα της αντιαγροτικής πολιτικής της KAΠ, θα σπρώξει τη Θεσπρωτία ακόμα πιο κάτω στις θλιβερές πρωτιές της ανεργίας, της φτώχιας, της εγκατάλειψης, της περιβαλλοντικής υποβάθμισης. Η ΔΕΠΑ, η κυβέρνηση και τα συμφέροντα που βρίσκονται πίσω τους, βιάζονται να υλοποιήσουν το έργο, με το επιχείρημα ότι είναι έργο «στρατηγικής και εθνικής σημασίας» Είναι σίγουρο ότι θα βρούν υποστηριχτές και στην περιοχή και ότι το παζάρι προβλέπεται σκληρό Τελικά το έργο είναι στρατηγικής σημασίας για το μεγάλο κεφάλαιο και τις πολυεθνικές της ενέργειας, εμπλέκει τη χώρα μας στους ανταγωνισμούς και στα κερδοσκοπικά τους παιγνίδια σε βάρος των λαών, υποτάσσεται στις οδηγίες της ΕΕ για πλήρη ιδιωτικοποίηση της ενέργειας. Ενώ πίσω από την «εθνική σημασία» γίνεται προσπάθεια να ταυτιστούν αντικρουόμενα ταξικά συμφέροντα: τα συμφέροντα της μπουρζουαζίας (κερδοσκόπων, μεγαλοεργολάβων, πολυεθνικών και μονοπωλιακών συγκροτημάτων κ.λ.π.) με τα λαϊκά συμφέροντα». Ο Σήφης Σταυρίδης δήλωσε ότι το Μ-Λ ΚΚΕ, όπως από την αρχή αυτού του αγώνα στάθηκε με κάθε τρόπο, σταθερά και αταλάντευτα στο πλευρό του λαού της περιοχής Πέρδικας-Συβότων και της Κίνησης Πολιτών έτσι θα πορευθεί και στη συνέχεια, γιατί είναι κατηγορηματικά αντίθετο στην κατασκευή εγκαταστάσεων και στη διέλευση του αγωγού φυσικού αερίου από την περιοχή. Από πλευράς των εκπροσώπων του Μ-Λ ΚΚΕ δηλώθηκε ότι στο προσεχές μέλλον θα πραγματοποιηθούν κι άλλες ανάλογες εκδηλώσεις.

Αλεξίου Παύλος


Στις 13/11/2008 πολίτες της Πέρδικας – Συβότων – Πάργας δεν επέτρεψαν, αποκλείοντας τους δρόμους πρόσβασης, σε τοπογραφικό συνεργείο της ΔΕΠΑ να προχωρήσει σε εργασίες αρμοδιότητας του, σε περιοχή όπου η ΔΕΠΑ «ονειρεύεται» να κατασκευάσει το εργοστάσιο συμπίεσης – μέτρησης – και την προσγειάλλωση των αγωγών φυσικού αερίου.
 Στις 10 Νοεμβρίου 2008 και ώρα 18.00 στα γραφεία της Ν.Ο. ΠΑΣΟΚ Θεσπρωτίας, η Κίνηση Πολιτών Δήμου Συβότων- Κοινότητας Πέρδικας συναντήθηκε με τον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ κύριο Χρυσοχοϊδη Μιχάλη υπεύθυνο για θέματα Ανάπτυξης του ΠΑΣΟΚ μετά από αίτημα της.
Η Κίνηση Πολιτών κατέθεσε στον Κύριο Χρυσοχοϊδη το πρόβλημα που αντιμετωπίζει η περιοχή από τα σχέδια της ΔΕΠΑ για εγκατάσταση εργοστασίου και σταθμού μέτρησης στα διοικητικά της όρια καθώς και την διέλευση του αγωγού.

 Στις 28-10-2008 και ώρα 7μμ. Αντιπροσωπεία της Κίνησης Πολιτών Δήμου Συβότων κοινότητας Πέρδικας Ενάντια Στην Εγκατάσταση Του Εργοστασίου Συμπίεσης – Μέτρησης Και Της Διέλευσης Αγωγών Φυσικού Αερίου, είχε συνάντηση με τον βουλευτή του Νομού και υφυπουργό οικονομικών κο Α. Μπέζα στο πολιτικό του γραφείο στην Ηγουμενίτσα.

Η συνάντηση αφορούσε το ζήτημα των εγκαταστάσεων και της διέλευσης των αγωγών φυσικού αερίου στην περιοχή μας.

Ο κος Μπέζας ενημέρωσε την επιτροπή για τις εξελίξεις που γνώριζε για το πρόβλημα.


Η αντιπροσωπεία για άλλη μια φορά έκανε γνωστό στον Υφυπουργό την πλήρη αντίθεσή της για την συνεχιζόμενη πρόκληση της ΔΕΠΑ ( με ασύστολα ψεύδη και ανακρίβειες) να επιμένει στην επιλογή της. Επιλογή που έχει ως συνέπεια την οικονομική καταστροφή και υποβάθμιση της απείρου κάλλους τουριστική περιοχή του Ν. Θεσπρωτίας και της Χώρας μας.

Ο Υφυπουργός με σαφήνεια στήριξε τις επιλογές της ΔΕΠΑ και το μόνο πρόβλημα που επισήμανε είναι να μην είναι ορατές οι εγκαταστάσεις.

Με καθαρό λόγο η αντιπροσωπεία έκανε γνωστό στον Κο Μπέζα ότι αυτή η επιμονή οδηγεί τις εξελίξεις σε μετωπική σύγκρουση, με ότι αυτό συνεπάγεται. Ότι οι ευθύνες των αποφάσεων αφορούν την κυβέρνηση, είναι πολιτικές αποφάσεις και δεν αφορούν, ούτε αποτελούν άλλοθι οι επιλογές εταιρικού συμφέροντος της ΔΕΠΑ.

Μετά την συζήτηση ο Κος Μπέζας δεσμεύθηκε για άμεση συνάντηση της Κίνησης με τον υπουργό ανάπτυξης Κο Φώλια, καθώς και με τη διοίκηση της ΔΕΠΑ.

Ο Αγώνας Συνεχίζεται
Η επιλογή των τετελεσμένων δεν θα περάσει.

ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΔΗΜΟΥ ΣΥΒΟΤΩΝ – ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΠΕΡΔΙΚΑΣ.
 

ΥΠΟΜΝΗΜΑ – ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ      13-06-2008

Προς
ΔΕΠΑ Α.Ε.
Κον. Παπαγεωργίου Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο

Είναι γνωστό σε εσάς το πρόβλημα που δημιουργείται στην Τουριστική περιοχή Δήμου Συβότων – Κοινότητας Πέρδικας από την προοπτική εγκατάσταση του εργοστασίου συμπίεσης και της διέλευσης του αγωγού φυσικού αερίου.
Θεωρούμε ότι ο τρόπος που ενημερώνετε τους προϊσταμένου σας υπουργούς για το όλο ζήτημα καθώς και επερωτώντες Βουλευτές και Ευρωβουλευτές είναι παρελκυστικός και παραπλανητικός.
Επικαλείστε δογματικά μια απόφαση του Κοινοτικού Συμβουλίου της Πέρδικας και του Νομαρχιακού Συμβουλίου του έτους 2004 χωρίς να αναφέρεστε σε μεταγενέστερη απόφαση των ίδιων οργάνων τον Αύγουστο του 2005 με δική σας απαίτηση περί ανάγκης βόρειας χάραξης, γιατί αυτό κρίνεται συμφέρον για την ΔΕΠΑ Α.Ε. και το όλο έργο.
Όπως γνωρίζεται οι μεταγενέστερες αποφάσεις αναιρούν τις προηγούμενες που δεν έχουν καμία ισχύ.
Όπως επίσης γνωρίζεται ότι έκτοτε δεν επανήλθατε με οποιονδήποτε τρόπο ούτε ζητήσατε νέα απόφαση από το Κοινοτικό Συμβούλιο.
Αυτή σας η συμπεριφορά άλλωστε προκάλεσε και τον πρώην Πρόεδρο της Κοινότητας να στραφεί εναντίον σας με πρόσφατη εξώδικη διαμαρτυρία.
Οι τοπικές κοινωνίες δεν συμφωνούν στην εγκατάσταση των δραστηριοτήτων της ΔΕΠΑ Α.Ε. στην περιοχή τους και σας ζητούν να αναζητήσετε άλλες περιοχές εγκατάστασης.
Είμαστε αποφασισμένοι να μην επιτρέψουμε την οικονομική καταστροφή μας, την τουριστική υποβάθμισή, την περιβαλλοντική αλλοίωση του τόπου μας.
Θα υπερασπιστούμε το δίκαιο αίτημά μας με κάθε μέσο, μηδέ εξαιρουμένου και της νομικής προστασίας και προοπτικής όλων των επιπέδων.

Με τιμή
Κίνηση Πολιτών Δήμου Συβότων
Κοινότητα Πέρδικας


01.02.08
Μείζονος σημασίας για την περιοχή η κατασκευή του έργου

Να σχεδιαστεί εναλλακτική λύση εγκατάστασης της Μονάδας Συμπίεσης φυσικού αερίου σε άλλη περιοχή της Θεσπρωτίας και όχι στα τουριστικά παράλια της Πέρδικας και των Συβότων, πρότεινε με πρόσφατη απόφασή της η ΤΕΔΚ Θεσπρωτίας.
Ενώ θεωρεί στρατηγικής σημασίας τη διέλευση του αγωγού φυσικού αερίου τόσο από τη χώρα μας όσο και από την περιοχή μας με σκοπό την υποθαλάσσια μεταφορά του στη γειτονική Ιταλία, διαφωνεί με τους τόπους που μέχρι τώρα έχουν επιλεγεί.
Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΤΕΔΚ Θεσπρωτίας με αυτή του την απόφαση, που υπογράφει ο Πρόεδρός της και Δήμαρχος Ηγουμενίτσας κ. Θωμάς Πιτούλης παίρνει ξεκάθαρη θέση στο καυτό αυτό πρόβλημα. Στη συνεδρίαση ήταν παρόντες και εξέφρασαν τις απόψεις του ο Δήμαρχος Συβότων κ. Γεώργιος Γιαννούλης, ο Πρέδρος της κοινότητας Πέρδικας κ. Δημήτριος Πάκος και μέλη Κινήσεων Πολιτών.

Η ΤΕΔΚ είπε «όχι» στη λειτουργία της Μονάδας Συμπίεσης φυσικού αερίου στα τουριστικά παράλια της Θεσπρωτίας, στηριζόμενη σε δύο επιχειρήματα.
Πρώτον προασπίζεται τους πολίτες απέναντι σε κάθε προσπάθεια, ενέργεια, έργο ή πρωτοβουλία τρίτων, που έχει ως συνέπεια την πρόκληση περιβαλλοντικής και οικονομικής ζημιάς και αντιστρατεύεται την αναπτυξιακή πορεία του τόπου.
Δεύτερον αφουγκράσθηκε τη θέληση των τοπικών κοινωνιών της Πέρδικας και των Συβότων, όπως εκφράσθηκε από την κοινοτική και την δημοτική αρχή αντίστοιχα.
Συγκεκριμένα η ΤΕΔΚ Θεσπρωτίας ζητά:

«Να αποκλειστεί η διέλευση του αγωγού φυσικού αερίου και η εγκατάσταση στην ευρύτερη τουριστικά ανεπτυγμένη περιοχή της παραθαλάσσιας ζώνης ιδιαίτερου φυσικού κάλλους των ΟΤΑ Πέρδικας και Συβότων του Σταθμού Συμπίεσης Φυσικού Αερίου και να αναζητηθεί εναλλακτική θέση σε άλλη περιοχή του Νομού Θεσπρωτίας, εκτός των παραπάνω περιοχών, για τη διέλευση και εγκατάσταση του αγωγού και του Σταθμού Συμπίεσης φυσικού αερίου σε συννενόηση της ΤΕΔΚ με την Δ.Ε.Π.Α. και με προαπαιτούμενο τη σύμφωνη θέληση των τοπικών κοινωνιών, θεωρώντας ότι το έργο έχει μεγάλη εθνική σημασία, παρουσιάζει μεγάλο ενδιαφέρον, έχει τεράστια σημασία στον τομέα της ενέργειας σε διεθνές και ευρωπαϊκό επίπεδο και κυρίως έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το Νομό μας λόγω των τεράστιων αναπτυξιακών δυνατοτήτων, που θα δημιουργήσει τη Θεσπρωτία ως ενεργειακό κόμβο στη Δυτική Ελλάδα».
Όλοι συμφωνούν ότι η Μονάδα Συμπίεσης φυσικού αερίου πρέπει να γίνει άμεσα, ωστόσο εξακολουθούν να υπάρχουν διαφωνίες και αντιρρήσεις για τον τόπο λειτουργίας της. Την ίδια στιγμή η ΔΕΠΑ διαβεβαιώνει ότι όπου και να εγκατασταθεί η Μονάδα, δεν θα υπάρξουν επιπτώσεις και επιβαρύνσεις στο περιβάλλον.


ΜΕΣΣΙΝΑΣ ΑΠΟΗΧΟΣ………

Πολύς λόγος γίνεται τελευταία σχετικά με την χωροθέτηση του εργοστασίου συμπίεσης και τη διέλευση του αγωγού Φυσικού Αερίου Τουρκίας-Ελλάδας-Ιταλίας στο Ν. Θεσπρωτίας.
Η ΔΕΠΑ προσπαθεί να επιβάλει τις αρχικές επιλογές της με κάθε μέσο και τρόπο.
Δεν δέχεται τις αντιρρήσεις των κατοίκων της περιοχής Πέρδικας Συβότων και της συντριπτικής πλειοψηφίας των φορέων του Ν. Θεσπρωτίας.
Οργάνωσε μια επίσκεψη στη Μεσσίνα της Ιταλίας προκειμένου οι επισκέπτες να ενημερωθούν για το τι είναι, πως λειτουργεί, που είναι χωροθετημένο και αν επηρεάζει με την λειτουργία του το περιβάλλον.
Η διάρκεια αυτής της επίσκεψης ήταν μερικές ώρες μιας ημέρας. Αρκετές ώστε οι επισκέπτες να έχουν << πλήρη >> και << αντικειμενική >> ενημέρωση για όλες τις πτυχές του θέματος, έτσι ώστε γυρνώντας να τις μεταφέρουν στους ανθρώπους της Τοπικής Κοινωνίας.
Και πράγματι από τις 22 Μαΐου οι επισκέπτες μετά την επιστροφή τους στην πλειοψηφία τους εκφράζουν με ζήλο τις θετικές εντυπώσεις που αποκόμισαν από την επίσκεψή τους εκεί.
Εμείς κατανοούμε καθετί που εκφράζεται, κατανοούμε και σεβόμαστε την αντίθετη άποψη. Δεν κατανοούμε την προσπάθεια διαστρέβλωσης των θέσεων της Κίνησης Πολιτών Δήμου Συβότων –Κοινότητας Πέρδικας, δεν κατανοούμε επίσης την άποψη που εκφράζεται ότι η «αντικειμενική» ενημέρωση άρχισε και τελείωσε με την επίσκεψη είκοσι ανθρώπων στην Μεσσίνα.
Ότι υπήρχε πριν καταργείται και καταγγέλλεται ως παραπλανητικό, και ότι κοινοποιείται μετά ως σκόπιμο και υποβολιμαίο .
Ορισμένοι να θεωρούν -και να προσπαθούν να το επιβάλλουν- ότι έγκυρο είναι αυτό που εκπορεύεται από την ΔΕΠΑ ή ότι ταυτίζεται με τα συμφέροντα της ΔΕΠΑ Α.Ε.
Βέβαιο ο κουρνιαχτός σιγά-σιγά κατακάθεται και τα πράγματα επανέρχονται στις πραγματικές τους διαστάσεις.
Εννέα μήνες η Κίνηση Πολιτών Δήμου Συβότων –Κοινότητας Πέρδικας αγωνίζεται – κινητοποιείται-ενημερώνει και ενημερώνεται. Η δράση της, οι απόψεις της, οι θέσεις της προβλήθηκαν από τα τοπικά Μ.Μ.Ε. από άλλους θετικά, από άλλους αρνητικά και ορισμένα στάθηκαν με λογική Πόντιου Πιλάτου.
Η Κίνηση Πολιτών - και όχι ομάδα- όπως σκόπιμα κάποιοι μας αποκαλούν, πραγματοποίησε συνέντευξη τύπου στο Δημαρχείο του Δήμου Συβότων. Παρέδωσε σε όλους τους παρευρισκομένους φάκελο με πλήρη στοιχεία και πληροφορίες.
Αυτά τα στοιχεία και οι πληροφορίες δεν έτυχαν ανάλογης προσοχής από ορισμένους εκ των παραληπτών.
Έτσι δεν μελέτησαν και δεν ενημερώθηκαν: α) για τη γνωμάτευση του Επιμελητηρίου Περιβάλλοντος και Βιώσιμης ανάπτυξης που υπογράφεται από τον κ. Δεγλερή, πρώην Πρόεδρο του Ε΄ τμήματος του Συμβουλίου Επικρατείας. β) Δεν μελέτησαν μετάφραση στοιχείων από την μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων αντίστοιχου εργοστασίου στην περιοχή Γκράτς της Αυστρίας. γ) Την γνώμη καθηγητών του πανεπιστημίου Πατρών για την προμελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων της ΔΕΠΑ Α.Ε. δ) Την αρνητική γνωμάτευση της ΝΕΧΩΠ Θεσπρωτίας του 2004, ε) Την απαίτηση απόφασης του Κοινοτικού Συμβουλίου Πέρδικας τον Αύγουστο του 2005 από την ΔΕΠΑ Α.Ε. προκειμένου να απαλλαχθεί από την όποια δέσμευση υπήρχε και έτσι να προχωρήσει σε νέα χάραξη Βόρεια του νόμου διότι κρίθηκε συμφέρουσα για την ίδια την εταιρία. Κάτι που έγινε χωρίς έκτοτε να επανέλθει, με οποιαδήποτε αίτημα επανεξέτασης επιστροφής και στ) πλήθος στοιχείων που αφορούν επερωτήσεις βουλευτών και ευρωβουλευτών για το θέμα,απαντήσεις σε επιστολή της Κίνησης Πολιτών από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον Πρωθυπουργό της Χώρας.
Και τέλος έλαμψαν δια της απουσίας τους η πλειοψηφία των επισκεπτών και τα Μ.Μ.Ε. στην Μεσσίνα από δύο σημαντικά γεγονότα που συνέβησαν στην Ηγουμενίτσα στις 30-05-2008 και 07-06-2008.
Το πρώτο αφορά την συνέλευση του Συλλόγου Μηχανικών Θεσπρωτίας με την παρουσία της ΔΕΠΑ, την παρουσία και παρέμβαση της Κίνησης Πολιτών, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Νομαρχιακού Συμβουλίου .
Και το δεύτερο αφορά την συνεδρίαση του Τ.Ε.Ε. Τμήμα Ηπείρου και του συλλόγου Μηχανικών Θεσπρωτίας στο συνεδριακό κέντρο του ξενοδοχείου “ANGELICA “ όπου η Κίνηση Πολιτών ενημέρωσε λεπτομερώς τους σύνεδρους και κατέθεσε τις θέσεις- προτάσεις της.
Και στις δύο εκδηλώσεις ανατράπηκαν όλα τα επιχειρήματα της ΔΕΠΑ και όσων τα στηρίζουν και αποκαλύφθηκε ποιος συστηματικά και προκλητικά παραπληροφορεί. H ΔΕΠΑ και οι υποστηρικτές της προσβλέπουν στη διαραγή του μετώπου της Τοπικής Κοινωνίας και προς αυτή την κατεύθυνση μετέρχονται κάθε μέσου.
Σύντομα θα κατανοήσουν ότι :¨πλονόνται πλάνην οικτρά¨
Ποιος λοιπόν παραπληροφορεί; Ποιος πληροφορεί; Ποιος είναι αξιόπιστος και ποιος αναξιόπιστος ;
Αντί να εγκαλείται η ΔΕΠΑ γιατί άλλα γράφει ότι θα κατασκευάσει με την προμελέτη της και άλλα δείχνει στην Μεσσϊνα, εγκαλείται η Κίνηση Πολιτών γιατί αποκαλύπτει την αφερεγγυότητά της εταιρίας.
Αντί να εγκαλείται η ΔΕΠΑ διότι ουδέποτε προσκάλεσε την Κίνηση Πολιτών για την επίσκεψη στη Μεσσίνα –ο κατάλογος προσκληθέντων αδιάψευστος μάρτυρας – εγκαλείται η Κίνηση Πολιτών γιατί δεν πήγε.
Τελικά ποιος παραπλανά ποιόν και ποιος προσπαθεί να καταργήσει την ουσία του αυτονόητου;
Κατηγορεί η ΔΕΠΑ την Κίνηση Πολιτών ότι δεν συνδιαλέγετε μαζί της δεν συμμετέχει σε διάλογο. Η Κίνηση Πολιτών έχει κάνει γνωστό στην ΔΕΠΑ Α.Ε. και σε όλους τους αρμόδιους φορείς ότι δεν υπάρχει περιεχόμενο διαλόγου διότι θέση της κίνησης είναι ότι:
Η περιοχή του Δήμου Συβότων και της Κοινότητας Πέρδικας είναι περιοχή Τουριστικής οικονομικής ανάπτυξης, τουριστικό θέρετρο της Ηπείρου, τόπος παραθεριστικής κατοικίας Ελλήνων και Ευρωπαίων πολιτών και όχι μόνον, τόπος ιδιαίτερου φυσικού κάλλους.
Και αυτή η Βιομηχανική δραστηριότητα δεν ταιριάζει με τον χαρακτήρα της περιοχής για αυτό ζητά από τη ΔΕΠΑ να βρει άλλη εναλλακτική λύση μακριά από την περιοχή που δεν θα δημιουργεί πρόβλημα.
Δεν μπορεί και δεν θέλει να μπει στη λογική της ΔΕΠΑ που λέει: ¨Αποφάσισα να κατασκευάσω στην αυλή του σπιτιού σου τοι εργοστάσιο συμπίεσης και τον αγωγό φυσικού αερίου έλα να συζητήσουμε σε ποια μεριά της αυλής θα τοποθετηθούν¨ .
Αυτό είναι πρακτική ολοκληρωτικών αντιλήψεων και αποφάσεων και πρέπει να μέμφεται αυτός που τις μετέρχεται και όχι εκείνος που τις αποκρούει.
Θύμα και θύτης στην ίδια λογική;
Υπάρχει λογικός άνθρωπος σε αυτό τον τόπο που να πιστεύει ότι μπορεί να γίνει διάλογος με αυτό το περιεχόμενο;
Μετά την Μεσσίνα πολλοί θα αναγκαστούν να προσγειωθούν στην πραγματικότητα της αλήθειας και ειδικά οι αναπτυξιολάγνοι. Αυτοί που το εταιρικό συμφέρον της ΔΕΠΑ Α.Ε. το θεωρούν ανάπτυξη ενώ την τουριστική δραστηριότητα υπανάπτυξη. Παρότι ο τουρισμός της Ελλάδας έχει χαρακτηριστεί από τους πλέον αρμόδιους ως η ¨Βαριά Βιομηχανία της χώρας¨ ποιος τελικά και τίνος συμφέροντα υπηρετεί;
Μετά τη Μεσσίνα αποκαλύπτεται περίτρανα ποιος είναι προκατηλημένος και ποιος ¨φοβιστικός¨. Έτσι οι επισκέπτες, ένθερμοι υποστηρικτές της αντικειμενικής ενημέρωσης, αναγκάστηκαν να παραδεχθούν ότι:
1) η Μεσσίνα δεν είναι τουριστική περιοχή, τουριστικός προορισμός όπως ψευδός αναφέρει το Δελτίο Τύπου της ΔΕΠΑ Α.Ε. και πολλοί ταυτίστηκαν με αυτό.2) Ότι παράγονται ρύποι (οξείδια του αζώτου) αλλά απλώς δεν είναι ορατοί.
3) Ότι υπάρχουν κίνδυνοι ατυχημάτων και μια σειρά τέτοιων έχουν αναφερθεί ανά τον κόσμο και την Ευρώπη.
4) Ότι απαιτείται ειδική μελέτη από ειδικό σεισμολόγο γιατί η περιοχή είναι σεισμογενής.
5) Ότι η περιοχή της Μεσσίνας σε ρύπους, είναι από τις πλέον επιβαρυμένες της Ευρώπης (μέσα στις είκοσι πρώτες) και όποιος αμφιβάλει ας αναζητήσει στο διαδίκτυο αυτές τις πληροφορίες και σε αυτή την κατάσταση συμβάλει πολύ σημαντικά το συγκεκριμένο εργοστάσιο, όπως επίσης και το ευρισκόμενο σε απόσταση ολίγων χιλιομέτρων εργοστάσιο ηλεκτρικού ρεύματος, για το οποίο βέβαια η πλειοψηφία των επισκεπτών δεν φρόντισε να μάθει για την ύπαρξή του . Στα πλαίσια πάντα της << φροντίδας τους >> για << αντικειμενική >> ενημέρωση.
6) Πολύ πρόσφατα ο αναπληρωτής Διευθύνων σύμβουλος κος Νάτσικας σε ανοικτή τηλεοπτική συζήτηση στο κανάλι ΤV Άρτας στις 01-06-2008 παραδέχθηκε ότι στο χώρο εγκατάστασης του εργοστασίου Συμπίεσης θα αναπτυχθούν και άλλες βιομηχανικές και βιοτεχνικές δραστηριότητες μετατρέποντας την περιοχή σε ΒΙΠΠΕ.
Αυτό που οι κάτοικοι της περιοχής και η Κίνηση Πολιτών με πολύ πρακτικό και ουσιώδες τρόπο είχε αποκαλύψει. Ποιος λοιπόν παραπλανά και παραπληροφορεί;
Η Κίνηση Πολιτών Δήμου Συβότων –Κοινότητας Πέρδικας εκφράζοντας τη θέληση της συντριπτικής πλειοψηφίας των πολιτών της περιοχής και όχι μόνο, δεν στέκεται απέναντι στο πρόβλημα φοβιστικά αλλά μετά λόγου γνώσεως.
Τη ρητορία περί ανάπτυξης δεν θα την παρακολουθήσει από όπου και αν προέρχεται. Παραμένει σταθερή στην θέση της ότι η δραστηριότητα που θέλει να αναπτύξει η ΔΕΠΑ Α.Ε. δεν είναι συμβατή με τον χαρακτήρα της περιοχής πρέπει άμεσα να απομακρυνθεί και να αναζητήσει άλλη περιοχή χωροθέτησης του εργοστασίου.
Η εκ των υστέρων επίκληση ωφελημάτων δεν γίνεται αποδεκτή και αποτελεί τρικ παραπλάνησης.
Έτσι λοιπόν σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό ότι θα υπάρξει στο μέλλον παροχή αερίου, όταν μας γνωρίζουν ότι ο αγωγός είναι transit.
Ότι θα τηρηθούν περιβαλλοντικές προδιαγραφές υψηλού επιπέδου όταν ξέρουμε από την πάγια πρακτική των επιχειρήσεων ειδικά στην Ελλάδα καταστρατηγούνται ασύστολα.
¨Ότι θα συμβάλει οικονομικά στον προϋπολογισμό της Περιοχής.
¨Φοβού τους Δαναούς και Δώρα φέροντες¨ λέει το αρχαίο ρητό.
Εμείς θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας σε όλα τα επίπεδα και με κάθε μέσο που έχουμε στα χέρια μας μηδέ εξαιρουμένου και της νομικής προστασίας και προοπτικής όλων των επιπέδων.

Κίνηση Πολιτών Δήμου Συβότων
Κοινότητας Πέρδικας
13-06-2008

 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Πέρδικα 12-12-2007

Συγχωριανή, Συγχωριανέ
Όπως γνωρίζεις το τελευταίο χρονικό διάστημα έντονα μας απασχολεί το πρόβλημα των εγκαταστάσεων του αγωγού φυσικού αερίου από την Τουρκία στην Ιταλία μέσω Ελλάδας.
Η ΔΕΠΑ ( Δημόσια Επιχείρηση Αερίου ) αποφάσισε ο αγωγός να καταλήξει στο χωριό μας και εδώ να κατασκευαστεί το εργοστάσιο συμπίεσης που θα υγροποιεί το Φυσικό Αέριο προκειμένου να το μεταφέρει στην Ιταλία. Οι εγκαταστάσεις αυτές θα επιφέρουν ανεπανόρθωτες ζημιές στην Τουριστική Ανάπτυξη του χωριού, στην Γεωργία και στο περιβάλλον. Ουσιαστικά το χωριό μας από Τουριστικό Θέρετρο τεράστιου Φυσικού Κάλλους μετατρέπεται σε Βιομηχανική περιοχή τύπου Ελευσίνας.
Η Κίνηση Πολιτών Πέρδικας ενάντια στην κατασκευή των εγκαταστάσεων αυτών στην ευρύτερη περιοχή, εναρμονισμένη με το καθολικό αίτημα της συντριπτικής πλειοψηφίας των κατοίκων του χωριού μας για απομάκρυνση των εγκαταστάσεων από την Πέρδικα σε περιοχή του Νομού μας που δεν θα δημιουργεί προβλήματα σε κανέναν και έχοντας υπόψη της το ομόφωνο ΟΧΙ του Κοινοτικού Συμβουλίου στις 24-09-2007, όλων των τοπικών φορέων , την στήριξη της θέσης αυτής από την συντριπτική πλειοψηφία των συγχωριανών μας (αυτό το δηλώνει η συλλογή άνω των χιλίων υπογραφών ) ξεκίνησε μια μεγάλη προσπάθεια ενημέρωσης όλων των αρμόδιων φορέων ( όμορους Δήμους, Νομαρχία, Περιφέρεια Ηπείρου, Υπουργεία με έγγραφα και Παραστάσεις, Δημοσιεύσεις στο Τοπικό τύπο και Αθηναϊκό Τύπο, ( βλέπε δημοσιεύματα ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ, ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ) καθώς και σε όλα τα Μ.Μ.Ε. .
Με πλήρη γνώση των σοβαρών αρνητικών επιπτώσεων από τις εγκαταστάσεις του εργοστασίου συμπίεσης (στηριζόμενοι και σε παρόμοιες εγκαταστάσεις και τις γνωματεύσεις επιστημόνων και επιστημονικών φορέων ) , η Κίνηση Πολιτών κατέστρωσε ένα πρόγραμμα δράσης που θα κλιμακώνεται ανάλογα με τις εξελίξεις.
Στο τέλος Οκτωβρίου σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του Υφυπουργού Οικονομικών κο. Μπέζα Αντώνιου με τον ίδιο, τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Δ.ΕΠ.Α. κο. Νάτσικα, τον Πρόεδρο της Κοινότητας Πέρδικας κο. Πάκο Δημήτριο, τους Κοινοτικούς Συμβούλους κ. Ζωγράφο Γεώργιο και κ. Βέρμπη Κωνσταντίνο και τον πρόεδρο της Αδερφότητας κ. Γαβρίλη Κωνσταντίνο, αποφασίστηκε η Δ.ΕΠ.Α να εξετάσει άλλες περιοχές εκτός Πέρδικας (σύμφωνα με την ενημέρωση που είχαμε μετά την σύσκεψη αυτή) .Παρόλα αυτά για λόγους αδιευκρίνιστους η Δ.ΕΠ.Α επιμένει να φέρει τις εγκαταστάσεις στην Πέρδικα αδιαφορώντας για την τεράστια ζημιά της περιοχής. Ουσιαστικά αδιαφορώντας στις καθολικές αντιδράσεις μας και επιμένει στην Περιβαλλοντική, Κοινωνική και Οικονομική υποβάθμιση του χωριού μας.
Επειδή διαπιστώνουμε αλλαγή στάσης παραγόντων ( Νομαρχία και άλλοι ) με επίκληση του επιχειρήματος ότι το έργο είναι Εθνικής Εμβέλειας, προτείνονται από την Δ.ΕΠ.Α περιοχές κατασκευής του Εργοστασίου Συμπίεσης κοντά στην Πέρδικα με τελευταία την περιοχή “ΚΑΛΥΒΙΑ ΒΡΑΧΩΝΑΣ ”.
Με βάση αυτό θέλουμε να επισημάνουμε τα εξής:
1. Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι η κατασκευή του εργοστασίου δεν μπορεί να είναι μακριά από την παραλία. Η μέγιστη απόσταση που μπορεί να απέχει είναι το δύο ( 2 ) χιλιόμετρα (έπειτα από απάντηση του κου Νάτσικα σε σχετική ερώτηση της Κίνησης Πολιτών Πέρδικας ), ενώ η συγκεκριμένη τοποθεσία απέχει τρεισίμιση ( 3,50 ) χιλιόμετρα από την παραλία Σοφάς. Έτσι η θέση “ ΒΡΑΧΩΝΑΣ ” είναι μια παραπλανητική πρόταση προκειμένού να υπάρξει συγκατάβαση και όταν το έργο εξελιχθεί να επικαλεστούν Τεχνικές δυσκολίες, υψηλό κόστος κλπ, κλπ και οι εγκαταστάσεις να γίνουν στην αρχική θέση ( ΚΑΜΠΟΠΟΥΛΟΣ Ή ΑΝΩ ΠΕΡΑΜΑ )
2. Καλούμε τον Πρόεδρο της Κοινότητας και σύσσωμο το Κοινοτικό Συμβούλιο να υπερασπιστούν αποφασιστικά και αγωνιστικά το ομόφωνο ΟΧΙ της 24-09-2007.
3. Η Κίνηση Πολιτών κλιμακώνοντας τον αγώνα της, ανάρτησε πανό στις εισόδους του χωριού και στην Κεντρική Πλατεία και συγκαλεί Λαϊκή Συνέλευση την Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου και ώρα 18:30 στο Συνεδριακό Κέντρο.

Το Αίτημά μας είναι Δίκαιο, ο Αγώνας μας Τίμιος, ο Σκοπός μας υπεράνω ιδιωτικών συμφερόντων και ο Στόχος μας απόλυτα συγκεκριμένος

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ

ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΜΑΣ

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΜΑΣ

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ

ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΤΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ

ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ.

Όλοι στην Λαϊκή Συνέλευση
Την Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου 2007 και ώρα 18:30
στο Συνεδριακό Κέντρο

Καλούμε τους Νέου και τις Νέες του χωριού να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους.

Όλοι μαζί να σταματήσουμε το κακό που πάει να γίνει στο χωριό


ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΠΕΡΔΙΚΑΣ
ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΣΤΑΘΜΟΥ ΣΥΜΠΙΕΣΗΣ ΦΥΣΙΚΟΥ ΑΕΡΙΟΥ ΣΤΗΝ ΠΕΡΔΙΚΑ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Συγχωριανή, Συγχωριανέ
Όπως γνωρίζεις το τελευταίο χρονικό διάστημα έντονα μας απασχολεί το πρόβλημα των εγκαταστάσεων του αγωγού φυσικού αερίου από την Τουρκία στην Ιταλία μέσω Ελλάδας.
Η ΔΕΠΑ ( Δημόσια Επιχείρηση Αερίου ) αποφάσισε ο αγωγός να καταλήξει στο χωριό μας και εδώ να κατασκευαστεί το εργοστάσιο συμπίεσης που θα υγροποιεί το Φυσικό Αέριο προκειμένου να το μεταφέρει στην Ιταλία. Οι εγκαταστάσεις αυτές θα επιφέρουν ανεπανόρθωτες ζημιές στην Τουριστική Ανάπτυξη του χωριού, στην Γεωργία και στο περιβάλλον. Ουσιαστικά το χωριό μας από Τουριστικό Θέρετρο τεράστιου Φυσικού Κάλλους μετατρέπεται σε Βιομηχανική περιοχή τύπου Ελευσίνας.
Η Κίνηση Πολιτών Πέρδικας –Συβότων ενάντια στην κατασκευή των εγκαταστάσεων αυτών στην ευρύτερη περιοχή, εναρμονισμένη με το καθολικό αίτημα της συντριπτικής πλειοψηφίας των κατοίκων του χωριού μας για απομάκρυνση των εγκαταστάσεων από την Πέρδικα και τα Σύβοτα σε περιοχή του Νομού μας που δεν θα δημιουργεί προβλήματα σε κανέναν και έχοντας υπόψη της το ομόφωνο ΟΧΙ του Κοινοτικού Συμβουλίου Πέρδικας, του Δήμου Συβότων, της ΤΕΔΚ και όλων των τοπικών φορέων .Ξεκίνησε μια μεγάλη προσπάθεια ενημέρωσης όλων των αρμόδιων φορέων ( όμορους Δήμους, Νομαρχία, Περιφέρεια Ηπείρου, Υπουργεία με έγγραφα και Παραστάσεις, Δημοσιεύσεις στο Τοπικό τύπο και Αθηναϊκό Τύπο, ( βλέπε δημοσιεύματα ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ, ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ) καθώς και σε όλα τα Μ.Μ.Ε. .
Με πλήρη γνώση των σοβαρών αρνητικών επιπτώσεων από τις εγκαταστάσεις του εργοστασίου συμπίεσης (στηριζόμενοι και σε παρόμοιες εγκαταστάσεις και τις γνωματεύσεις επιστημόνων και επιστημονικών φορέων ) , η Κίνηση Πολιτών κατέστρωσε ένα πρόγραμμα δράσης που θα κλιμακώνεται ανάλογα με τις εξελίξεις.
.Παρόλα αυτά για λόγους αδιευκρίνιστους η Δ.ΕΠ.Α επιμένει να φέρει τις εγκαταστάσεις στην Πέρδικα αδιαφορώντας για την τεράστια ζημιά της περιοχής. Ουσιαστικά αδιαφορώντας στις καθολικές αντιδράσεις μας και επιμένει στην Περιβαλλοντική, Κοινωνική και Οικονομική υποβάθμιση του χωριού μας.
Επειδή διαπιστώνουμε αλλαγή στάσης παραγόντων ( Νομαρχία και άλλοι ) με επίκληση του επιχειρήματος ότι το έργο είναι Εθνικής Εμβέλειας, προτείνονται από την Δ.ΕΠ.Α περιοχές κατασκευής του Εργοστασίου Συμπίεσης κοντά στην Πέρδικα και τα Σύβοτα με τελευταία την περιοχή “ΚΑΛΥΒΙΑ ΒΡΑΧΩΝΑΣ ”.
Με βάση αυτό συνεχίζουμε την συλλογή των υπογραφών
Το Αίτημά μας είναι Δίκαιο, ο Αγώνας μας Τίμιος, ο Σκοπός μας υπεράνω ιδιωτικών συμφερόντων και ο Στόχος μας απόλυτα συγκεκριμένος

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΜΑΣ

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ

ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΤΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ

ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ.